• Jarný zber papiera

          • ZBER PAPIERA

             

            „Zachráňme spoločne aspoň jeden strom.“

            Od 27.03.2023 do 31.03.2023

            V čase od 13,00 do 16,00 h.

            Papier je potrebné doniesť poriadne zviazaný, zlepený alebo v škatuliach a dodržať čas zberu.

          • Obedy zadarmo od 1.5.2023

          • Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti

            o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu

             

            S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“),
            ak rodič dieťaťa  alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

             

            Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

            • 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ[1] odobralo obed,
            • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,
            • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

            • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
            • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

             

            Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na nižšie uvedenom tlačive (návratka),  ktorú žiadame doručiť zariadeniu školského stravovania:

            ŠJ pri Základnej škole J. Hollého s materskou školou, Puškinova 31,  Madunice do 15.04.2023.  

            V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov.

             

            V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

             

             

            [1] Deťom v MŠ, ktoré nenavštevujú posledný ročník sa bude dotácia na stravu od 01.05.2023 poskytovať za rovnakých podmienok, ako doteraz, t.j. ak ide o dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima.

             

             

             

            navratka.pdf

            Informacia_k_dotaciam_na_stravu_MPSVaR.docx

             

          • Darujte škole 2% dane

          • Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% dane. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu.

            Vďaka Vášmu rozhodnutiu poslať 2% z dane práve nášmu občianskemu združeniu sa každoročne zozbiera suma, ktorou vieme zabezpečiť skvalitnenie vybavenia školy či skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole.

            Informácie nájdete na hornej sište stránky v časti 2 % dane.

          • Riaditeľské voľno

          • Oznam rodičom žiakov základnej školy

            Oznamujeme Vám, že v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov riaditeľka školy udeľuje žiakom 5. až  8. ročníka ZŠ na deň 22. 03. 2023 ( streda ) riaditeľské voľno z organizačných dôvodov ( Celoslovenské testovanie žiakov T9-2023 ).

                     Vyučovanie na 1. stupni ZŠ bude a potrvá do 11,05 h, zároveň bude riadna prevádzka v školskom klube detí i v školskej jedálni.


                                                                                                riaditeľka školy   

          • Zápis do 1.ročníka ZŠ

          • Oznam pre rodičov k zápisu do 1. ročníka

            Zápis do 1. ročníka Základnej školy Jána Hollého s materskou školou v Maduniciach v školskom roku 2023/2024 sa uskutoční elektronickou formou v dňoch 11.4. - 16.4.2023.

            Slávnostný zápis bude 13.4.2023 od 14,00 – 17,00 h v budove základnej školy.

            K slávnostnému zápisu je potrebné priniesť občiansky preukaz zákonného zástupcu, rodný list dieťaťa ( pre kontrolu s elektronickou prihláškou ) a finančný príspevok 10 € na nákup predpisových písaniek.

            Elektronickú prihlášku „Protokol o zápise do 1. ročníka“ nájdete na úvodnej ploche webovej stránky v časti elektronická prihláška, ktorú treba iba otvoriť, vyplniť a odoslať. Prihlášku budú podpisovať obaja zákonní zástupcovia na zápise dňa 13.4.2023 alebo dodatočne. Rodný list naskenujte ako prílohu. Elektronická prihláška bude sprístupnená v zákonnej lehote.

            Ak dieťa nedosiahlo školskú zrelosť a bude pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania, prihlášku je tiež potrebné vyplniť s oznamom vedeniu školy. Potvrdenie od lekára o tejto skutočnosti je potrebné doručiť do konca mája.

             

            Riaditeľstvo školy

          • Moduly v školách alebo - To nie je žiaden fór, aj ty môžeš dať gól!

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Moduly v školách alebo - To nie je žiaden fór, aj ty môžeš dať gól!.

            Čo sú MODULY? Je to projekt Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR ktorého cieľom je priniesť na hodiny telesnej a športovej výchovy inovatívny obsah, inšpirovať učiteľov a predstaviť žiakom rozmanité možnosti trávenia voľného času. Projekt je zacielený na pre I.stupeň ZŠ a prepája prostredie športových zväzov, klubov a organizácií so školským prostredím. V minulosti prebehla u nás spolupráca s tenisovým klubom. Vo februári to bola zasa spolupráca so Slovenským hádzanárskym zväzom. Našim druhákom sa hodiny s hádzanárskym trénerom klubu MHK Piešťany Martinom Nedorostom veľmi páčili a náležite si ich užili. Veď posúďte.

          • Druháci v knižnici

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Druháci v knižnici.

            Vo štvrtok 16.februára sa druháci vybrali do knižnice v Piešťanoch. Nebola to však len tak obyčajná návšteva. Žiaci absolvovali Informačnú hodinu o požičiavaní kníh, samotné požičanie kníh a komentovanú prehliadku výstavy -Depozitárium, na ktorej deti videli bábky a kulisy z rôznych inscenácií Bratislavského bábkového divadla. Vďaka malému divadelnému slovníku sa naučili slovíčka z prostredia divadla (napr. depozit, rekvizita, inšpicient...) naučili sa rozoznávať rôzne druhy bábok (maňuška, marioneta, manekýn...) Nakoniec ich čakali workshopy, tvorili bábky alebo pracovali vo workshope na motívy jednej z prezentovaných inscenácií, ktoré vznikli na motívy knižných príbehov - Kvak a Čľup, Soľ nad zlato, Nám sa ešte nechce spať.

          • Karneval

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval.

            Fašiangy radi oslavujeme aj v našej škole. Každoročným karnevalom sme ukončili plesovú a fašiangovú sezónu. Jednoznačne najobľúbenejšou maskou tohto roka bola postava malej Wednesday. Ale medzi maskami sa objavil i vesmír či dúha. Nesmeli chýbať zvieratká a rôzne povolania. Naozaj originálnou maskou bol černobyľský reaktor s dvoma vojakmi likvidujúcimi pohromu. Bolo sa naozaj na čo pozerať. Veď posúďte.

          • Cosmos- Discovery Bratislava

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Cosmos- Discovery Bratislava.

            31. januára sa tretiaci, štvrtáci, piataci, šiestaci a siedmaci vybrali na vesmírne dobrodružstvo. Nemuseli letieť do vesmíru, ani navštíviť americkú Floridu či ruský Bajkonur. Všetko čo súvisí s objavovaním vesmíru a vesmírnymi cestami prišlo k nám na Slovensko v podobe interaktívnej výstavy Cosmos. Nuž nazrite aj vy.

          • Lyžiarsky výcvik - Donovaly

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky výcvik- Donovaly.

            V dňoch 8.1. – 13.1. 2023 sa žiaci 7., 8. a 9. ročníka zúčastnili lyžiarskeho výcviku na Donovaloch. Snehu bolo spočiatku málo, prvý deň nám podmienky nedovoľovali ani lyžovať. To však zmenilo a v utorok sme sa zobudili do zasneženého rána. Výcvik teda pokračoval a pod vedením inštruktorov sa deti učili a zdokonaľovali v lyžovaní. Večerný program zahŕňal rôzne zábavné hry, ale tiež sme navštívili a využili miestne klzisko. Výcvik sme ukončili pretekmi v slalome a lyžovaním v maskách. V deň odchodu sme sa ešte vyviezli lanovkou na Novú hoľu a s kopou zážitkov sa vo večerných hodinách vrátili domov.

          • Súťaž v zdobení medovníkov a aranžovaní vianočných svietnikov.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž v zdobení medovníkov a aranžovaní vianočných svietnikov.

            I keď sa nám zopár predvianočných akcií nepodarilo uskutočniť, niektoré predsa. Každoročné zdobenie medovníkov a aranžovanie vianočných svietnikov. A takto to dopadlo.

            Medovníky:

            1.stupeň

            1.miesto -Katka Peters a Viktória Moravčíková  2.miesto - Dorota Kvantová    3.miesto Lilien Jančátová

            2.stupeň

            1.miesto - Filip Chalány 2.miesto - Lenka Repková 3. Adela Hesková

            Svietniky:

            1.stupeň

            1.miesto - Miroslava Bolemanová  2.miesto - Adrián Polešenský a Patrik Kolarovič 3.miesto -Lilien Jančátová

            2.stupeň

            1.miesto - Alexandra Lojová a Tamara Bezdeková  2.miesto - Liliana Puterová a Adela Hesková 3.miesto - Matúš Kuna a Jakub Moravec

          • Výška stravného v roku 2023

          • Vážení rodičia,

            na základe dodatku č.1 k VZN obce Madunice č. 4/2022 sa s účinnosťou od 1.1.2023 menia ceny za stravu v školskej jedálni a to takto:

            Deti materskej školy

            • Desiata            0,50 €
            • Obed               1,20 €
            • Olovrant          0,40 €

                   2,10 € + 4,00 € réžia na mesiac

             

            Žiaci základnej školy – 1.stupeň

            • Obed               1,70 €

                   1,70 € + 4,00 € réžia na mesiac

             

            Žiaci základnej školy – 2.stupeň

            • Obed               1,90 €

                   1,90 € + 4,00 € réžia na mesiac

             

            Vedúca školskej jedálne a riaditeľka školy.

          • Vianočné trhy - zrušené

          • Vážení rodičia,

            z dôvodu pretrvávajúcej chorobnosti detí materskej školy a žiakov základnej školy sú vianočné trhy definitívne zrušené.

            Ďakujem za pochopenie.

    • Kontakty

      • Základná škola Jána Hollého s materskou školou
      • 033/7431126 ZŠ 0911 343309 ZŠ 0911 727309 ŠJ 033/7431157 MŠ riaditeľka školy: Mgr. Jana Pisárová zástupkyňa riaditeľa školy: Mgr. Katarína Barlová zástupkyňa riaditeľa školy pre MŠ : Mgr. Dagmara Hein Gerhátová hlavná ekonómka: Júlia Miklovičová vedúca ŠJ: Lívia Hertingerová
      • Železničná 102, 922 42 Madunice elokované pracovisko MŠ Puškinova 31/580, 92242 Madunice Slovakia
      • 36080438
    • Prihlásenie